The Wizard of Gore (2007) – H.G.Lewis neturėjo nusivilt

Orginalas, sukurtas 1970, vieno iš gore tėvų Herschell Gordon Lewis, patapo kultiniu. Gan įdomus sprendimas priimtas remeikinti šią juostą. Jeigu, kad ir pats H.G.Lewis būtų apsiėmęs daryti sequelą, manau būt savaime suprantama. Ir pati orginali juosta man labiau prisiminimuose išliko, dėl savo gore show, nei pačio, kad ir absurdiško siužeto, kurio deja atgaminti nepavyko. Režisierius ėmesis šios užduoties – Jeremy Kasten, palikęs visai neblogą nuomonę apie save filmais The Attic Expeditions (2001) ir All Souls Day: Dia de los Muertos (2005) .

Asmeniškai tikėjausi gore komedijos, pasinaudojant šiuolaikiniais technikos stebuklais ir galimybėmis sukurti koybiškesnį šou, nei 1970 metais. Deja apturėjau visai kitokį reginį. Buvo visos tos scenos su Montag the Magnificent (kurį įkūnijęs aktorius man pasirodė nevisai tinkamas) triukais prieš publiką žudant moteris, tik truputėlį viskas per daug sumodernintai ir nepasakyčiau, kad savo grožiu pranoko orginalą.

Tačiau panašu, kad režisierius visai nesitaikė sukurt dar vieną gore filmą. Istoriją susietą su Montag the Magnificent jis apraizgė haliucinacijom, siurealiais vaizdiniais, bei noir ar retro priemaišom. Vietomis kažkuom priminė net Cronenbergo režisuotą „Naked lunch” pagal William S. Burroughs. Pagrindinis filmo personažas pastoviai „įkvėpdamas” iš maišelio kažkokio (turbūt neblogo stuffo) paslaptingo turinio, vis permesdavo į nenuspėjamą įvykių seką. Tai kažkuom primena, dabartiniuose horroruose plačiai naudojamą realybės-nerealybės triuką. Po keleto minučių supratus maždaug kokia linkme filmas plėtosis, toliau gan maloniai įvysto į tą iliuzijų pasaulį. Tikrai vertas dėmesio, kad ir remeikas, bet ateityje manau neturėtų būti labai sietinas su originalu. Be abejo vertėtų paminėt, kad savo roles, nors ir trumpas suvaidino dvi superstar – Brad Dourif ir Jeffrey Combs.

Komentarų nėra

Atsakyti

*

Copyright © SIAUBAS.LT 2007-2018