The Oxford Murders (2008) – Iglesia Anglijoje

Pakankamai jau susigulėjo, prieš kokią savaitę matytas naujausias kultinio ispanų režisieriaus Alex de la Iglesia darbas. Kai ankstesni jo filmai tryško beprotiškais siužeto vingiais ar veikėjų poelgiais, tai čia ryškiai to pasigesta. Galima sakyti, kad visai naujam kino žanre išbandė režisierius savo kūrybinius sugebėjimus. Negana to, pati filmo dislokacijos vieta – nuobodi, konservatyvi Anglija iškart nubraukdama tą temperamentingą vyksmą, kuris buvo įprastas išgirdus Iglesia pavardę. Atsiribojus nuo visokių nostalgiškų prisiminimų apie ankstesnę režisieriaus kūrybą, ir skaitant, kad tai nežinomo režisieriaus filmas, galima būt drąsiai tvirtinti, kad apturėtas geras kino seansas.

Pagrindinių aktorių vaidyba tikrai įtikinama. Nekliuvo net Elijah Wood, kurio povyza man sukelia gan prieštaringus vertinimus. Filmas savo braižu primena angliškus detektyvus, tik čia jau, bent man, pasirodė ne taip nuobodu. Vis dėlto įvesta serial killer tematika žymiai labiau įtraukia, nei kokios buitinės žmogžudystės.

O čia dar visokios teorijos apie matematinių simbolių sąsajas su žudikų poelgiais, bandymai logiškai-filsosofiškai pagrįsti diskusijų forma (kuri vyksta tarp seno profesoriaus ir studento, kuris yra vienas iš įtariamųjų) tam tikras išvadas. Prasidėjusi žmogžudysčių seka , net pačiam keista, kad gan stipriai prikausto dėmesį, bent jau pirmoje filmo pusėje. O dar ten vieną keistą, nuprotėjusį tipą parodo, labiau jau artimą Iglesiškiems personažams. Žodžiu pirma filmo pusė įtraukė. Deja artėjant link finišo, įtampa pradėjo atslūgti, lyg ir viskas pradėjo darytis aišku ir visumoje gavosi toks detempimas iki pabaigos. O ir pasibaigus paskutiniemskadrams, nusprendžiau, kad pabaiga gan angliško detektyvo įtakoje… Filmas manyčiau geras ir detektyvų mėgėjai taip pat neturėtų nusivilti, o dėl Iglesios gerbėjų, tai nesu tikras – manau daugelis gali ir būti nepatenkinti maestro darbu.

Komentarų nėra

Atsakyti

*

Copyright © SIAUBAS.LT 2007-2018