The Avenging Conscience (1914)

Vieno žymiausių ankstyvojo kino režisieriaus Deivido Grifito filmas „Keršijanti Sąžinė”, paremtas dviem E. A. Po kūriniais, buvo pirmasis ir vienintelis pilnametražis jo statytas siaubo filmas.

Vyras, atskirtas nuo mylimosios, pamažu netenka proto. Beprotystei pasiekus ribą, kai žmogžudystė atrodo normalus dalykas, jis nusprendžia atkeršyti savo dėdei, kuris yra dėl visko kaltas.

Labai keistai besiplėtojantis filmas: atrodo, viskas eina nuo nulio ir filmui pamažu progresuojant viskas darosi įdomiau ir geriau, kol pasiekiama riba, kai filmas tampa įdomus. Pradžia labai nuobodi, vidurys truputį neaiškus, bet, kaip minėjau, vėliau viskas pasitaiso. Žiūrėdamas vis iš naujo stengiausi sutelkti dėmesį, gilintis į įvykius, perprasti veikėjus, tačiau tik filmui persivertus į antrąją pusę viskas savaime patapo aišku, man beliko tik mėgautis gaunamu produktu. Keista, tačiau vaidyba, garso takelis ir efektai gerėja filmo eigoje, taigi nemanau, jog sugebėčiau juos tinkamai peržvelgti.

Filmas nėra blogas, tačiau gana stipriai nuvargina, taigi reikia būti pasiruošusiam. Originali filmo trukmė 78 minutės, man pakliuvo 74 minučių trukmės versija, o Youtube randu tik dvd leidimo 56 minučių versiją (galbūt ši įsibėgėja greičiau, nei ta, kurią žiūrėjau aš).

Komentarų nėra

Atsakyti

*

Copyright © SIAUBAS.LT 2007-2018