The Darkest Hour (2011)

Treileris šiek tiek intrigavo, o pagaliau ir pasirodė Tamsiausia Valanda, fantastinis veiksmo filmukas apie energetinius ateivius puolančius maskvą. Šiaip jau treilerį pažiūrėti ir užtenka žinokite, pats seansas didesnių siurprizų ir nepateikia, filmas yra kvailas, nelogiškas, o taip pat neveikia net ir kaip besmegenė pramoga.

Gaila, nes ateivio, kaip energijos impulso idėja buvo tikrai nebloga, jau vien pati savaime. Mes įpratę matyti įsibrovėlius kaip kažkokį humanoidą, ar kokį gleivėtą šlykštų gyvį, kodėl gi tai negali būti tiesiog beformė energija? Tokią gerą natelę užgavęs Darkest Hour vėliau susimauna ne tik su ja (ateiviai pasirodo esantys kažkokie metaliniai aštunkojai su elektros-energijos burbulu-skydu), bet ir su viskuo kitu kas galėjo šitą filmą ištraukti.

Smagu, kad veiksmas vyksta didelėje, apleistoje Maskvoje, nors pagrindiniai veikėjai tėra būrelis sunkiai mėgtinų amerikonų. Sutikti rusai vėl panašesni į amerikonus, vaidinančius rusus, nei kažką nors kiek primenantį tikrą rusą. Nešneku jau apie mokslinę ar šiaip loginę veiksmų seką. Galiausiai mėginu pavirsti vaiku ir įtikinti save, kad žiūriu kažką pramoginio, alia Transformerius, tačiau ir čia džiaugsmo randu mažokai. Kai filmas bando būti herojiškas ar dramatiškas ima imti juokas, kuris tampa isterija prasidėjus pabaigos titrų muzikai.

Būtų liudna, jei nebūtų juokinga, pagal konceptą norėtus lygint su kokiu War of the worlds, bet, nors ir suprasdamas, kad čia žymiai geriau, turiu dėti Darkest Hour prie tokių pastarųjų sci-fi „šedevrų” kaip Skyline, ar Battle: LA. Galėtumėt jau liautis su šitais, rimtai.   Ar ne? … Laukiame Battleship su Rihanna :D
3/10

Komentarų nėra

Atsakyti

*

Copyright © SIAUBAS.LT 2007-2018