Evil Dead (2013) video apžvalga

Šviežutėlė eksperimentinė video apžvalga.

Kas nori skaityti, o ne klausytis, spauskit skaityti toliau.

Po ilgo laukimo kupinų metų filmas galiausiai ėmė ir pasirodė. Turiu susidaręs atitinkamą nuomonę apie šį remake‘ą, kuria netrukus ir pasidalinsiu.

Taigi, siužetas. Kaip ir originaliame Evil Dead‘e, taip ir čia, nieko stebuklingo – penkių žmonių chebra atvyksta į trobelę, kad padėtų draugei narkomanei prabūti troboj kurį laiką ir iškęsti lomkes. Žinoma, po to yra randama žymioji mirusiųjų knyga Necronomic‘onas ir pradeda rutuliotis atitinkami įvykiai.

Na išties kokybiškas beveik visomis prasmėmis režisieriaus Fede Alvarez‘o pilnametražinis debiutas, po kurio turėtų ilgam užsitikrinti gerą vardą.

Visa trobelės aplinka atkurta labai gerai, scenų spalvingumas puikus. Fone netgi šmėžuoja jau puikiai pažįstama Sam‘o Raimi‘o filmuose ’73-iųjų mašina Delta 88, taipogi matyta Spiderman‘uose, Darkman‘e ar Drag Me to Hell. Derėtų paminėti ir labai gerą operatoriaus darbą, kiekvienas kampukas, rakursas pateikiamas maksimaliai efektingai.

Filmas tituluojamas kaip vienas baisiausių siaubo filmų apskritai, nežinau kas tai apsprendžia, turbūt marketingo skyrius. Bet kad filmas šlykštus, kraupus bei kupinas brutalių scenų – tas teisybė, kas beje neblogai matyti ir iš video.

Šiek tiek apie minusus. Abu filmai žiūrisi gana skirtingai, tai tikrai ne tas senasis Evil Dead‘as, kurį daugelis esame matę vaikystėje. Tiesą sakant netgi Sam‘o Raimi‘o Drag Me to Hell yra evildead‘iškesnis už naująjį remake‘ą. Pvz. filmas neturi juodojo humoro, nors vietom kažką lyg ir bandyta išlaužti, bet tai neveikia, kaltė viso to mano nuomone yra bene vienas didžiausių ir filmo minusų – prasti, vietom neįtikinami dialogai. Taipogi veikėjai prastai atskleidžiami, tas neleidžia su jais atitinkamai susitapatinti, tai ir ypatingai nė nesijaudini dėl besipjaustančios chebros.

Kitas dalykas – filme nėra tos Ash‘ą lydėjusios beprotybės jausmo, matyto originaliajame filme. Taip, jis šokiruoja savo vaizdais, tačiau tik tiek, kažkur išgaravo ta originalo smagiena. Bus įdomu pasižiūrėti kaip susitvarkys Sam‘as Raimi‘s su Army of Darkness antrąja dalimi.

Tačiau nepaisant išvardyto, tai labai modernus siaubiakas, toks koks dažniausiai ir turėtų būti šiuolaikinis gero horror‘o šmotas. Aš džiaugiuosi šia ode kultiniam Evil Dead‘ui ir jau laukiu kitų dalių. Žodžiu, pasiimkit daugiau popkorno, moterą užanty ir marš į filmą!

2 komentarai(-ų)

  • unchibel 2013-04-27

    Apie tagline’ą „pats baisiausas filmas” galiu pasakyti, kad taip, iš tikrųjų, buvo tituliuojamas originalas, taigi čia gali būti ir tam tikras jam tribute’as – ir toli gražu ne vienintelis filme. Beje, ką tik dar kartą peržiūrėjau originalą (gal reikėjo prieš einant į kiną tai padaryti) ir galiu pasakyti, kad ir pirmame filme beveik nėra humoro, na, tyčinio humoro – o šiaip pasijuokti galima būtent iš prastų dialogų ir cheesy vaidybos. Komedija prasideda tik antrame filme, kuris iš tikrųjų yra daug populiaresnis ir žymesnis. Aš todėl kažkaip ir nelaukiau iš šito remake’o absurdiškos beprotybės – taigi tik pirmas filmas. Va bus tęsinis, tada pažiūrėsim :)

    Atsakyti
  • ZeaLot 2013-04-27

    Na čia lygindamas rėmiausi abejomis dalimis, daugiau antrąja. Turbūt reikėjo tą aiškiai pasakyti. Apskritai man antra dalis tai savotiškas reboot’as pirmosios, na o pirmoji – vadinamosios nulinės, Evil Dead 0: Within the Woods.

    Atsakyti

Atsakyti

*

Copyright © SIAUBAS.LT 2007-2018