Siaubo filmu poveikis zmogaus psichikai

Pokalbiai apie siaubo filmus

Moderators: Slasher, Otis, ZeaLot

User avatar
Copymors
Suzombėjęs
Posts: 36
Joined: 2005-10-17, 00:40
Location: Kaunas

Siaubo filmu poveikis zmogaus psichikai

Post by Copymors »

Nu tai jau ish temos pavadinimo turi buti aishku apie ka cia bus kalbama shitoje temoje. Kaip jus manote ar turetu buti apribotas zmoniu amzius nuo kada butu galima leisti ziureti horror filmus. Itariu ne vienas girdejes istoriju kai zmogus persizaides kultinio zaidimo "Doom",nueina i mokykla,ishsaudo puse klases o paskui pats nusishauna,kad pereitu ikita leveli. Nzn kiek cia tiesos :!: arba persizaides kokiu internetiniu rpg zaidimu :!: vaiku psichika yra juk dar nesusiformavusi galutinai ir ja galima ivairiai itakoti,nu shiuo gyvenimo etepu,tai kas dedasi ekranuose jie daznai priema uz gryna piniga. Arba amerikieciu nacija uzauginta ant filmu ir kai ishgirsti sakant kai suauges zmogus shneka,-va dabar darykime taip nes ash taip maciau darant per Filma "dzaimsas bondas" :/ juk horror filmas yra tik menininko fantazija ,vizija ir jos negalima primti tiesiogiai. Kaip reiketu kovoti su shitu neigiamu reishkiniu. Man,asmenishkai,ne true yra kai kokia gotu gauja prizsiziurejusi siaubo filmu apie vampyrus pradeda gerti krauja ar atlikineti juodasias mishias kapynese........ Nu zodziu tikiuosi esme supratote.

P.s

kai ash 7 metu paziurejau filma "guobu gatves paslaptis" trys dienas kosmarus sapnavau kai fredis mane vaikosi,namuose tyko manes uz kekvieno tamsesnio kampelio........
Last edited by Copymors on 2007-03-14, 18:39, edited 2 times in total.
redvirus
Kanibalas
Posts: 761
Joined: 2007-01-19, 17:38
Location: Vilnius

Post by redvirus »

Mano giliu isitikinimu svarbu ne amzius o smegenines "turis". Utopija, bet butu neblogai jei ziureti horror, dalyvauti rinkimuose ir t.t. leistu ne pagal amziu, o pagal IQ ar panasiai. Paciam nekarta teko klausyti pradiniu klasiu moksleivius susizavejusius snekant apie SAW ar kitus horror. (ir aisku ne apie vaidyba ar k.t. o apie tai kaip ten taskosi kraujai). Tokio amziaus zinoma pats ne ka geresnis buvau, bet puikiai suprantu kad ne tik horror, bet ir visas kinas, tv, ziniasklaida daro itaka. (pats kazkada savo kailiu skaudziai patyriau :) ). Taikyti amziaus cenzus reikia, bet savo ruoztu draudziamas dalykas masina zymiai labiau. Plius juk visi esame sutike ir neviena vyresnio amziaus zmogu kuris turbut ir tiems nepilnameciams nusileidzia proteliu... :026: o dabar tarkim tie zmones susilaukia vaiku - tai naivu tiketis kad juos tinkamai aukles ir pades tinkmai ivertinti gaunama informacija. Taip po truputi ir vyksta degeneracija :)
"If two grown men can't make a pervert happy for a few minutes, in order to watch a film about zombies, then maybe we should all just move to Iran!"
Muzonas
Kaulų kolekcionierius
Posts: 591
Joined: 2006-06-22, 15:49
Location: Vilnius

Post by Muzonas »

nu ka zinau ,dabar tai vargu ar mano amziaus daro kokia nors psichine zala,juk sirdyje vistiek supranti ,kad cia juk filmas,bet vaikams tai jo.Prisimenu dar nuo vaikystes,isvis dar mazas budamas,gal kokiu 7 metu,ziurejau kazkoki siaubo filma,taip ir dabar nzn koks ten filmas buvo,bet kaip speju pirmas Hellraiseris,ar kazkas panashaus,kad kazkoks monstras rakina kazkokias pragaro durys ir tipo is ju monstrai lenda,dar ir dabar prisimenu ,kaip tada issigandes buvau
Freddy
Bumbeklis
Posts: 807
Joined: 2006-12-31, 00:51
Location: Vilnius
Contact:

Post by Freddy »

Na iš mano pirmųjų vaikystės prisiminimų tai kažkaip A Nightmire On Elm Street , nežinau kurias dalis, bet mačiau net dvi :D , dar žiūrėjau vėlai naktį, tai po filmų buvo tikrai baisu užmigti. Bet kažkaip didelės įtakos horror filmai mano psichikai neatsiliepė.
O šeip tai net nežinai dėl to poveikio, gal ir atsiliepia kartais.
Manau nuo 11 metų jau drąsiai galima leisti žiūrėt visus tuos horror jei tik pats vaikas nori. Dabar vaikštai kur tarp vaikų tai jau koks 9 metų vaiko mastysena tokia kaip mano buvo 11 metų kokių. Kažkaip greitai bręsta šiais laikais visi.
Gal porą dokumentinių filmų apie horror filmų kūrimą parodyti vaikams, kad susipažintų su kūrimu ir suprastų, kad ten ne tikra viskas ir reikia jausti malonumą , gal net baimę žiūrint patį filmą, bet bijoti po filmo kad ateis koks montras ir pribaigs tave nesamonė, taip pat kaip įsijausti į killerio rolę ir pačiam daryti neapgalvotus veiksmus tikrovėje. :)
Slasher
Adminas
Adminas
Posts: 1762
Joined: 2005-10-05, 22:59
Location: Kaunas

Post by Slasher »

gal riboti amžių reiktų atsižvelgiant į tai, kiek filmas gali traumuoti vaiko psichiką, labai išgąsdinti jį, įvaryti baimių ir panašiai. O dėl blogos įtakos jo elegesiui, tai nemanau kad verta vargti aiškinant, kas per blogis ten yra ar drausti žiūrėti. Tarpusavio santykiuose jie gali tokių dalykėlių prigalvot, kad net horror kūrėjai galėtų daug ko pasimokyt.
Horror filmai (ir aplamai visas kinas) tik atspindi visuomenę, o ne įtakoja ją.

p.s. horror filmų fanai dažniauisiai būna labai gero būdo žmonės :lol: :lol:
GOREBORGAS
SIAUBAS.LT tarnas
Posts: 1131
Joined: 2006-06-21, 10:56
Location: Vilnius
Contact:

Post by GOREBORGAS »

Slasher wrote:
p.s. horror filmų fanai dažniauisiai būna labai gero būdo žmonės :lol: :lol:
Cia tai tikrai pritariu. :)
User avatar
Jason Voorhees
Velnias, greičiausiai...
Posts: 55
Joined: 2007-01-04, 16:18
Location: Krystal Leikas, JAV

Post by Jason Voorhees »

Vienareikšmiškai - reikia. Vaiką išgąsdinti labai lengva. Aš jau palygintis senas diedas, ir pirmas filmas kurio rimtai išsigandau, tai buvo toks visai, atrodo, nebaisus tarybinis "Raitelis ba galvos". Nu man tada irgi buvo kokie septyni ar aštuoni, bet įpročio miegoti su antklode ant galvos atsikračiau ne taip jau seniai. Pirmas siaubiakas mano filmografijoje buvo "Fright Night" - tokia visai nebloga komedija apie vampyrus, bet tada man jau buvo kokie šešiolika - buvo kaip tik pati "vidiakų' pradžia - kai dar nuomodavo baisingus tarybinius griozdus, sveriančius ne mažiau aštuonių kilogramų ir krūvą kasečių visai nakčiai... Ech, kokie laikai buvo... Pamačiau "American Werewolf In London", "The Critters", "Razorback"....
Rest In Pieces
Image
Slasher
Adminas
Adminas
Posts: 1762
Joined: 2005-10-05, 22:59
Location: Kaunas

Post by Slasher »

Vienareikšmiškai - reikia. Vaiką išgąsdinti labai lengva.
kažin kaip jaustųsi 7-10 metų vaikas pažiūrėjęs kokią Guinea pig 2, All night long 2 ar panašius filmus. Rizikos faktorius jo psichikai būt gan aukštas. Ir suaugusių didelė dalis nelabai ištempia tokius filmus. Savo vaikų geriau neverskit žiūrėt horror ;)
buvo kaip tik pati "vidiakų' pradžia - kai dar nuomodavo baisingus tarybinius griozdus, sveriančius ne mažiau aštuonių kilogramų ir krūvą kasečių visai nakčiai... Ech, kokie laikai buvo...

jo, su nostalgija galima prisimint, bemieges, ištisai filmus žiūrėtas naktis. Kartu su vidiaku išsinuomuotose kasetėse privalomi žanrai būdavo - boevikas (stalone, schwarcas, van damas), kug-fu, komedija, siaubo ir svarbiausia - pornuškė :).
GOREBORGAS
SIAUBAS.LT tarnas
Posts: 1131
Joined: 2006-06-21, 10:56
Location: Vilnius
Contact:

Post by GOREBORGAS »

Atsimenu kaip man mama uzdraude ziuret TOTAL RECALL su svarcenegeriu. Va nuo tada man ir pasidare smalsu kas gi ten tokio slepiama? :) Vaika traumuoti tikrai lengva, tikrai reiketu reguliuot ka jis ziuri. Idomu kaip as buciau reagaves jei mazas buciau GUINEA PIG pamates :D Na bet jei desimtmetis berniukas ziures koki PREDATORiu tai nemanau kad kas blogo jam atsitiks :) Nereik visai jautokiu gvazdikeliu augint :) Pasaulis nera grazus.

Beje, - kaip taisykle, kad visokie frykai ir uzauga su itin grieztais tevais, kurie nieko neleidzia ;)
zombi
Satana
Posts: 329
Joined: 2007-01-21, 14:42
Location: Jurbarkas ir Vilnius

Post by zombi »

Aš kai buvau mažas, per vidiaką teko matyt Zombie Flesh Eaters. Akies scena gerokai mane, hm, traumavo...:-) O Evil Dead atrodė neapsakomai baisus, užmigti negalėjau po jo peržiūros.
Evilized
Kanibalas
Posts: 890
Joined: 2007-03-03, 21:53
Location: Šiauliai

Post by Evilized »

na aš prisimenu, akd mažas būdamas beveik užmerktom akim "žiūrėjau" kažkokį filmą, kuriame žmogus labai ilgai virto kažkokia pabaisa ar panašiai.. dabar jau įtariu, kad tai ko gero galėjo būti swamp thing... nesu tuo įsitiknęs, juolab, kad šio filmo po to karto (jei tai buvo jis) taip ir nežiūrėjau. anyway, tas virtimo momentas ir pati pabaisa man dar dafiga laiko sapnuodavosi... tikrai nebuvo malonu...
dar kartais sapnuodavau, kad į miestą ateina king kongas... nu čia jau išvis zjbs.. jo irgi bijodavau :)

o pats didžiausias "siaubekas" mano gyveime buvo pripasakojimas, kad kaime palėpėj gyvena baubas (tipo, toks boogey man ;)).. tai tos palėpės baimės ilgai negalėjau atsikratyti. net filmų nereikėjo :)
"Dump these chemicals in the graveyard, what could go wrong?"
User avatar
Ripper
Išplėš tau širdį
Posts: 134
Joined: 2007-02-01, 14:52

Post by Ripper »

Nebepamenu kiek man metų buvo kai aš pirmą kartą pamačiau Child's Play, bet jau tada mane taip sukrėtė tas žudikas čakis kad jomjomat. šviesą užgesinti bijodavau, gal tik po kelių dienų apsiraminau. Nu bet kaip bebūtų jis ir patapo mėgstamiausias mano siaubo filmų herojus. Dabar žiūrint tuos Child's Play, Bride of Chucky ar Seed of Chucky taigi komedijos yra o vaikui va kaip buvo ir kaip traumavo visam gyvenimui, kad dabar esu labai didelis siaubo filmų mėgėjas :!: :D

Nu bet savo vaikui tai nežinau net nuo kada pradėsiu leisti žiūrėti siaubo filmus, čia jau nuo jo paties priklausys viskas ir ko gero nuo aplinkybių. :)
redvirus
Kanibalas
Posts: 761
Joined: 2007-01-19, 17:38
Location: Vilnius

Post by redvirus »

Ripper wrote:Child's Play traumavo visam gyvenimui
matom matom is avataro :027:
"If two grown men can't make a pervert happy for a few minutes, in order to watch a film about zombies, then maybe we should all just move to Iran!"
GOREBORGAS
SIAUBAS.LT tarnas
Posts: 1131
Joined: 2006-06-21, 10:56
Location: Vilnius
Contact:

Post by GOREBORGAS »

Evilized wrote: o pats didžiausias "siaubekas" mano gyveime buvo pripasakojimas, kad kaime palėpėj gyvena baubas (tipo, toks boogey man ;)).. tai tos palėpės baimės ilgai negalėjau atsikratyti. net filmų nereikėjo :)
:D jojo, o man sakydavo, kad rusyje gyvena GURKLYS. Kas tai per velnias, - iki dabar neisivaizduoju, bet rusio duris apibegdavau 10 metru lanku :D
Gal visai nieko Lietuviskas personazas gautusi ? :)
Evilized
Kanibalas
Posts: 890
Joined: 2007-03-03, 21:53
Location: Šiauliai

Post by Evilized »

nu gurklys jo... priminė man vieną mistinę būtybę iš anekdoto:

Naktis. Skambutis į buto duris. Vyrukas atsikelia, prieina prie durų, praveria jas ir mato: stovi kažkokia baidyklė - su geltonom pėdom, snapu, kaip genio, visa plunksnom ir mezginiais apsikarsčiusi... Vyrukas klausia:
- Kas tu?
- Aš tavo mirtis, - atsako ta.
- Atrodai idiotiškai.
- Taip... Tokia vat idotiška mirtis...
"Dump these chemicals in the graveyard, what could go wrong?"
Post Reply