Geriausieji 2011-ais

Kad jau baigiasi 2011, tai vertėtų brūkštelėti bent jau dešimt įsimintiniausių metų peržiūrų, kurias atrinkti yra be galo sunkus ir atsakingas darbas. Tad po ilgų vidinių diskusijų pateikiu 10 filmų, kuriuos pavyko šiais metais užfiksuoti. Kai kurie yra 2010 metų, bet įvertinus jų pateikimo plačioms masėms datą, nusprenžiau nenuskriausti jų, nes dažniausiai tokie filmai nepatenka nei į praėjusių metų, nei ateinančių topus. Tad neskirstant vietomis, nes tai  būtų labai subjektyvu, o iškiriant tik pirmąją vietą, skelbiamas toks apdovanojimų sąrašas:

The Human Centipede II (Full Sequence)be konkurencijos šiai juostai suteikiamas nugalėtojo titulas. Tokie filmai sukuriami kartą per penkerius metus.

The Woman taiklus socialinis filmas, apnuoginantis tai, kas diena iš dienos mus supa ir tai perteikia velniškai įtikinamai. Tai vienas geresnių ne tik horror, bet ir kaip indie filmas.

Apollo 18 – tarp sci-fi horror, tai vienas originalesnių darbų šiais metais, kur neapsiribojama vien nejaukia atmosfera ar padarais.

Cold Fishvienintelis filmas iš Azijos, vertas įsitaisyti dešimtuke. Sion Sono eilinį kartą sukūrė kažką nepaprasto. Horror elementų filme neperdaugiausiai, tačiau šeimyninio gyvenimo beprotybė atstoja tą tariamą trūkumą.

Insidiousapie vaiduoklius prikuriama be galo daug, bet tokių pasitaiko vienetai. Praeities horror filmų pasiekimai tinkamai ir tiksliai sudėlioti „Insidious” mechanizme išspaudžia praktiškai maksimumą.

Territories – labiausiai suintirgavęs, politizuotas bei tuo pačiu survival horror iš Prancūzijos ir Kanados.

Tucker and Dale vs Evil – iš pirmo žvilgsnio kvaila komedija, bet susipynę aštuoniasdešimtųjų slasherių nuotaikos su dabartinių horror komedijų bajeriais, linksmojo horror srityje konkurentų neturėjo.

Atrocious – geriausias iš tų pseudodokumentinių prikeptų juostų, kur kažkas kažką vaikosi su kamera rankose. Filmo pagrindas – paskutinės penkiolika minučių, kurių dėka ir laimi šioje kategorijoje.

The Thing – geriausias blockbusteris, kuriam čia patekti be abejonės padėjo ir sentimentai 1982 metų filmui.

Chillerama – parodijos žanre bei bandymai atkartoti drive-in kiną neliko nepastebėti ir „Chillerama” verta čia būti.

Belieka apgailestauti dėl filmų kurie buvo atsidūrę visai arti top 10 – „Red State”, „Attack the Block”, „Blood Runs Cold”, „Saint”.

4 komentarai(-ų)

  • kiras 2011-12-29

    aha, sušaudau ko dar nematęs, ir GO!!! :)

    Atsakyti
  • Aliona 2011-12-29

    Geris matyt tokius listus. ;D Susigriebiau taipogi ko nemačius, dėkoju!

    Atsakyti
  • ZeaLot 2012-01-02

    Pasirodo beveik visus jau mačiau šituos, porą belikę susimedžiot. Tiesa, sąrašą dėliočiau kitaip, pvz. „The Thing” laisvai iškeisčiau į „The Rite”, bo šitas susižiūrėjo beigi paliko ne ką blogesnį įspūdį nei kad „Insidious”, kokį „Cold Fish” keisčiau į „I Saw the Devil” ar „Hobo with a Shotgun”, na bet kai saka čia jau kiekvienas turi teisę į subjektyvumą, o ir top’as tėr iš 10 filmų ;)

    Atsakyti
  • Slasher 2012-01-02

    „I saw the devil” artimiausiuose peržiūrų planuose. Pastebėjau, kad daug kas jį labai aukštai kelia. Dėl nepasitikėjimo korėjiečiais praleidau jį :). Hobo with shotgun man į horror’ą neįsipaišė, kitu atveju tai vienas geriausių metų filmų.

    Atsakyti

Atsakyti

*

Copyright © SIAUBAS.LT 2007-2018