Interviu su V.Pauliukevičiu („Vakarienė”)

– Iš kur kilo idėja „Vakarienės” short’ui?
– Serijiniai žudikiai ir visokio kito plauko psichai. Kas įkvėpė pradėti galvoti apie tokį filmą sunkoka prisiminti, gal Hičkoko „Psycho” (1960). Pradėjau domėtis kiečiausiais iš kiečiausių psichais. Tai Ed Gein, John Gacy, Jeffrey Dahmer kt. O kad istorija nebūtų labai nutolusi nuo Lietuvos – pasiskolinau keletą savybių filmo veikėjams ir iš lietuvių. A. Varnelis (pirmas serijinis žudikas nepriklausomoje Lietuvoje), M. Daunoras (1995m. nužudęs savo šeimą) ir K. Jonaitis aka Pakelės Maniakas. Iš viso to ir gavosi „Vakarienė”.
Gali kilti klausimas, kodėl būtent psichai? Laikausi nuomonės, kad normalūs, eiliniai žmonės nieko nedomina. Imkim ir pastatykim filmą apie Joną ir Oną, kurie puikiai gyvena gražiame name, sutaria, nesipyksta, kasdien kartu žiūri TV ir t.t. Kas tokį filmą žiūrėtų? Niekas. Žmones kine traukia neeiliniai veikėjai, kuriems kyla problemų, sunkumų, jie tuos sunkumus sprendžia ir t.t. Žiūrovas pagal savo „iškrypimo” laipsnį atsirenka, kokie veikėjai tai bus – ar vaikis iš Vienas Namuose, ar bičas su odine kauke iš „Kruvinosios Skerdynės Teksase”.
Dėl tos pačios priežasties anksčiau klestėjo freakų cirkai. Jeigų dabar įdėtume į facebook du video: viename senutė ramiai laisto gėles, o kitame nusišauna žmogus, kuris video surinktų daugiau peržiūrų?

– Kiek truko filmavimo/montavimo darbai?
– Filmavimas truko beveik tris paras. Kiek pamenu, dirbom praktiškai nuo ryto iki ryto. Montažas užtruko šiek tiek ilgiau, apie pusmetį, su gan ilgomis pertraukomis.

– Tavo naudojama filmavimo technika?
– Kaip jau dabar madinga – filmuota buvo DSLR fotoaparatais.

– Kokia istorija su M.Bernotu (a.k.a. Sportu), kaip prikalbinai dalyvauti savo filme?
– Pamačiau jį vaidinantį viename trumpo metro filme. Tuo metu ieškojau aktoriaus Psycho vaidmeniui. Iškart supratau, kad Marukas tam vaidmeniui idealiai tiks, taigi nusiunčiau jam filmo scenarijų ir po kelių savaičių jis jau buvo mano filmavimo aikštelėje.

– Kuo užsiimi gyvenime?
– Filmuoju ir montuoju pramoginius renginius, klipus, reklamas ir t.t.

– Ar sieji ateitį su režisavimu, filmų/short’ų kūrimu?
– Sieju. Jau per daug darbo įdėta ir laiko sugaišta, kad galėčiau ramiai mesti kiną ir kažkuo kitu užsiimti. :)

– Kokių žanrų filmus ateityje norėtum susukti, o galbūt jau dirbi ties nauju projektu?
– Šiuo metu rašau scenarijų kriminalinei komedijai. Stengiuosi filmą pritaikyti kuo platesniai auditorijai. Pastaraisiais metais jau natūraliai gaunasi vis S raidę užsidėti. Smurtas, keiksmažodžiai ir t.t., dabar kilo noras parodyti, kad nesu jau toks blogietis. :) Pastebėjau, kad žiūrovai susidaro nuomonę apie kūrėjus pagal jų darbus. Žiūrint į anktesnius darbus, atrodo kad turėčiau būti plėšikas su polinkiu į smurtą. Dabar – žmogus turintis rimtų problemų šeimoje ir vėlgi, smarkų polinkį į smurtą. Iš tikrųjų taip nėra, apskritai, rašant „Vakarienę” su draugais, didžiąja laiko dalį juokėmės, tas pats vyko ir filmavimo metu. Pradinė „Vakarienės” idėja buvo daryti Grindhousą. Tik vėliau sulėtinau filmo tempą. Taigi, į „Vakarienę” reiktų žiūrėti kaip į juodą, labai juodą komediją. :)

–  Kokios stipriausios tavo manymu „Vakarienės” pusės arba kuo apskritai išsiskiria iš kitų short’ų, pateiktų „Kinomanai 2012” festivaliui-konkursui?
– Visi festivalyje dalyvavę filmai buvo geri. Vieni mažiau, kiti daugiau, bet geri. Sunku lyginti filmus, kai kiekvienas jų skirtingo žanro. :) Jei tai būtų koks horror fest, ar comedy fest – būtų paprasčiau. Išsiskiria galbūt drąsumu, problematiškos šeimos buities parodymu. Parodau tai, kas labiausiai erzina žiūrovą. Slogios aplinkos, barniai, smurtas ir t.t. Ir labai normali reakcija, kad daugeliui žiūrovų filmas sprangus.

– Tavo patarimai žmonėms, norintiems susukti „Vakarienės” lygio filmą.
– Svarbu tikėti savo darbu, tuo ką nori padaryti, ir tuo užkrėsti kitus. Po to viskas atsiranda savaime. Žmonės norintys prisidėti, padėti ir t.t.

– Papasakok mums apie praeitus savo darbus ir kur juos galėtų rasti mūsų skaitytojai.
– Per daug nesiplėtojant apie darbus, visus galite rasti www.nextizious.lt

– Dėkoju už įdomų pokalbį ir sėkmės kūryboje.

Komentarų nėra

Atsakyti

*

Copyright © SIAUBAS.LT 2007-2018